woensdag 18 januari 2012

Denktank Buoyit zoekt afstudeerder voor Trendonderzoek

Sinds mijn afstuderen, aan de opleiding BDA in Deventer in 1988, heb ik me bezig gehouden met de ontwikkeling van de functie van de informatiespecialist. Mijn doel is altijd geweest een betere positie van de informatiespecialist binnen organisaties te creëren en te werken aan de promotie van het vak en beroep.

Ik stond aan de wieg van diverse platformen en kleinere 'vakorganissaties'. Ik noem Sherlock (werkgroep voor informatiespecialisten in de media- en reclamesector), de Corporate Intelligence Society (voor personen bezig en/of geïnteresseerd in competitive en business intelligence) en PIM Plaform Informatiemanagement (voor zelfstandige en commercieel werkende information brokers en information consultants).

In augustus 2011 heb ik samen met Richard Santos Lalleman van RL Consultancy in Kopenhagen de denktank Buoyit opgezet. Een internationaal opererende denktank die informatiespecialisten wil ondersteunen in hun werk. We richten ons met name op professionals werkzaam in informatiefuncties bij organisaties in Noord-West Europa. We willen vooral onderzoek initiëren uitgevoerd door Bachelor- en Master-studenten om vervolgens deze resultaten te vertalen in strategieën.

In februari 2012 willen we het eerste onderzoek van start laten gaan. Doel is het in kaart brengen van de belangrijkste trends in de informatie-, kennis- en communicatiesector in Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië en Nederland. De focus ligt hierbij op overheidsorganisaties. Deze trends moeten vertaald worden naar scenario's waarmee informatiespecialisten binnen overheidsorganisaties strategieën kunnen ontwikkelen.

4e jaars studenten van IDM-opleidingen (Groningen, Amsterdam, Deventer en Den Haag) kunnen 'solliciteren' naar deze afstudeeropdracht. Een prima kans op internationaal bezig te zijn met trends in de informatie- en kennisindustrie. Zie voor meer informatie over de vacature op de website van Buoyit.

Groet
Kees Westerkamp

Geen opmerkingen: