zondag 22 januari 2012

Jubileum versie van Informatiecongres BOBCATSSS van start

In Amsterdam gaat morgen, maandag 23 januari, de jubileumeditie van het Informatiecongres BOBCATSSS van start. Hét jaarlijkse internationale congres voor informatiespecialisten. Drie dagen lang discussiëren studenten, docenten en professoren van informatieopleidingen en andere vakgenoten uit diverse landen over de stand van zaken in én de toekomst van het informatievak. De organisatie is in handen van studenten en medewerkers van de IDM-opleidingen van de Hanzehogeschool Groningen, de Hochschule der Medien (Stuttgart) en de Hogeschool van Amsterdam.

Het Informatiecongres BOBCATSSS werd voor het eerst georganiseerd in 1993 in Hongarije. De afgelopen jaren was steeds een ander land host voor dit unieke congres. En de opleiding IDM van de Hanzehogeschool uit Groningen was er vaak bij. Groningse studenten en docenten organiseerden workshops en posterpresentaties in onder andere Italië, Hongarije, Portugal en Duitsland.

Vanwege het jubileum en het feit dat de initiatiefnemer een Nederlander was, wordt BOBCATSSS 2012 in Amsterdam gehouden. De opening is in Het Koninklijk Instituut voor de Tropen met lezingen van Karin Spaink en Anne Helmond. De overige twee congresdagen zijn op de Hogeschool van Amsterdam. Dinsdag en woensdag zijn er maar liefst 200 lezingen, workshops en posterpresentaties.

De studenten van de opleidng IDM uit Groningen geven, in samenwerking met studenten van de IDM opleidingen uit Stuttgart en Vilnius, Litouwen, enkele workshops.

Onder de bezoekers zijn vele studenten, docenten en andere vakgenoten uit onder andere de VS, Denemarken, Zuid-Afrika, Brazilië en Duitsland. In totaal een kleine 500 bezoekers.

Meer informatie is te vinden op de website (met onder andere een uitgebreid programma).
BOBCATSSS 2012 is verder te volgen via Facebook, Linkedin en Twitter.

Groet
Kees Westerkamp

Geen opmerkingen: