dinsdag 20 november 2007

Jaarcongres NVB 'Wat mij is bijgebleven', Deel 1

Het is inmiddels al weer bijna een week geleden dat het congres der congressen plaats vond voor informatiespecialisten en bibliothecarissen. Ik doel natuurlijk op het Jaarcongres 2007 van de vakorganisatie NVB. Het is de afgelopen jaren uitgegroeid tot The Place To Be voor iedereen die werkzaam is in de informatiesector. De NVB maakt er ieder jaar weer een fantastische dag van!

Uiteraard was ik ook van de partij. Ik heb echt naar die dag toegeleefd. Dit had vooral te maken met mijn bijdrage van die dag. Ik was er als docent, spreker, panellid van een discussieronde, vertegenwoordiger van de opleiding IDM/Media & Informatiemanagement (Hanzehogeschool Groningen) en namens de NVB Special Interest Group 'Arbeidsmarkt, Imago, Opleidingen en Kwaliteitszorg (AIOK).

Aanvankelijk zou ik die dag meebloggen met Wouter en zijn Bloggers maar uiteindelijk had ik toch te druk. Ik nam mij voor om dan maar in het weekend volgend op het congres wat te schrijven maar lesvoorbereidingen gooide op dat punt ook al roet in het eten. Nu is het dinsdagavond 20 november. Ik heb tijd gehad om wat zaken te laten bezinken en nu zin om er wat over te schrijven. De komende dagen wil ik dat dus ook doen. Onder het motto 'wat mij is bijgebleven' plaats ik de komende dagen enkele bijdragen. Vandaag de eerste!

Studenten IDM/M&I stelen de show tijdens jaarcongres NVB in Ede

Bijgebleven is de aanwezigheid van mijn studenten. Een groep van 21 tweedejaars studenten was naar Ede gekomen. Nadat ze me hadden gesteund tijdens mijn lezing verspreidde de groep zich over de vele congrestracks. Tijdens één van die sessies hebben enkele Groningse IDM-studenten even laten zien dat ze heel wat in hun mars hebben.

Tijdens een lezingencyclus was een spreker uitgevallen wegens ziekte. Dagvoorzitter Bart van der Meij moest improviseren om het gat, voor een zaal vol informatiespecialisten, op te vullen. Enkele studenten zagen hun kans schoon en gingen naar het podium. Ze lieten het, veelal wat oudere publiek, zien hoe zij een project bij de Gemeente Eemsmond op dit moment aanpakken. Inge Ridderinkhof demonstreerde het gebruik van een Wiki om aan een project te werken. Walter Vos liet de bezoekers in de zaal kennis maken met Del.icio.us.

Een prima actie van mijn studenten in een tijd waarin oudere vakgenoten toch al regelmatig klagen over het werk van studenten! Ik ben trots op ze! Een goede promotie dus voor IDM Groningen!

Take care
Kees

1 opmerking:

Unknown zei

De pro-actieve studenten! Die hebben alvast een puntje binnen op het volgende tentamen :-)