woensdag 17 november 2010

Dean opent ICM Cultuurweken














Maja Gadourek, dean van het Instituut voor Communicatie en Media, heeft maandag 15 november de tweede editie geopend van de ICM Cultuurweken. Tot en met vrijdag 26 november presenteren studenten van de Hanzehogeschool tentoonstellingen met als thema ‘Oorlog & Cultuur’.

De ICM Cultuurweken vormen de afsluiting van het keuzeblok Cultuur en Media. Alle studenten van de Hanzehogeschool kunnen tijdens hun studie kiezen voor deelname aan keuzeonderwijs. Er bestaat een interessant aanbod aan vakken die dienen als kennismaking of juist verdieping op bepaalde onderwerpen. Het Instituut voor Communicatie en Media biedt ook diverse keuzevakken waaronder digitale recherche en cultuur en media.

Studenten doken in de wereld van kunst, cultuur en cultureel erfgoed. Behalve theoriecolleges van docenten Babz Mook, Mart Wegman, Jef Folkerts en Kees Westerkamp bezochten de studenten diverse musea en ateliers (waaronder het Fries Museum, Het Fries Verzetsmuseum en het Universiteitsmuseum van de Rijksuniversiteit Groningen). Bovendien waren er gastcolleges onder andere van Edith Janssens (De CAST, Hanze) en kunstenaar Jans Muskee.

Iedere groep studenten heeft een andere invalshoek gekozen binnen het thema ‘Oorlog & Cultuur’. Zo is er een tentoonstelling over protestsongs van Bob Dylan en Jimi Hendrix. En een over de berichtgeving in de media van de Olympische Spelen van 1936 (Berlijn) en 2008 (China). ‘War & Fashion’ laat zien wat het effect is van uniformen op onze mode. En er zijn oorlogsfoto’s te zien uit Afghanistan. ‘Vlinders in je buik’ laat het lot zien van geliefden tijdens de Tweede Oorlog.

Meer informatie over de verschillende onderdelen alsmede de tijden en de locaties op de website van de ICM Cultuurweken.

Groet
Kees Westerkamp

Geen opmerkingen: