maandag 18 mei 2009

Reünie: 40 jaar IDM

In 1969 ging aan de Veldspaatstraat in Groningen de BDA van start. Een tweejarige opleiding waar je van alles kon leren over hoe je mensen vooruit kon helpen met informatie en een welgemeend advies. De BDA veranderde van naam in BDI en nog later in IDM / Media & Informatiemanagement. De opleidingsduur ging van 2 naar 4 jaar en tranformeerde in 40 jaar tijd in moderne opleiding op het gebied van informatie, internet, zoekmachines, deskresearch, sociale media, marketing, business intelligence, media- en informatievaardigheden, contentmanagement, onderzoek en kennismanagement.

40 jaar IDM Groningen betekent een klein feestje dat samengevierd wordt met de jarige opleiding Communicatie (20 jaar gestart als OC - Overheidscommunicatie) en de opleiding International Communication (5 jaar). Het feestje bestaat uit twee delen, namelijk het congres 'Ballen: communicatie en media met lef' en een reünie.

Het congres vindt plaats op vrijdagmiddag 5 juni met onder andere sprekers als Wubbo Ockels, Jaap van Ginneken en Jacques Wallage. Een afwisselend programma waar geen enkele informatiespecialist of communicatiemedewerker mag ontbreken.

Echt leuk wordt het pas tijdens de reünie die de avond van die 5e juni wordt gehouden in café De Sleutel. Helemaal in het teken van de 40-jarige BDA / BDI / IDM / Media & Informatiemanagement. Zouden die klasgenoten van toen er ook zijn? Wat doen ze voor werk? Is die ene jongen nog steeds zo'n lekker stuk? Geeft die ene docent nog steeds zo leuk les? Kortom een avond van bijkletsen, zien en gezien worden!

Zie ik u vrijdag 5 juni in Groningen?

Groet
Kees

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Kees, De Bibliotheekschool ging in 1969 aan de Vinkenstraat van start in de voormalige katholieke lagere school aldaar. Het gebouw aan de Veldspaatstraat werd begin 1971 betrokken.
Leuk dat er een reunie wordt georganiseerd.

Roosje

Anoniem zei

Ik vind niet dat je kunt spreken over '40 jaar IDM'. De huidige opleiding is tenslotte een geheel andere opleiding dan de vroegere BDA.

Anoniem zei

In 1979 toen ik de BDA ging doen was het een 3-jarige opleiding: na 2 jaar was je assistent-bibliothecaris en kon je je nog een jaar specialiseren in o.a. Documentatie, BOB, Jeugdbibliotheek, etc.

Anoniem zei

Hoe kan ik Jan van Laar vinden? Een door mij zeer gewaardeerde collega.
Henk