vrijdag 30 januari 2009

Dikke plus voor je informatie skills!

Aan de Groningse opleiding IDM / Media & Informatiemanagement 'draaien' we voor de tweede keer het lesthema 'Media- en Informatievaardigheden' (bij de studenten beter bekend als 'Beyond Google').

De 2e jaars studenten krijgen vakken als 'Kritisch Mediagebruik', 'Geavanceerd zoeken', 'Interculturele competenties' en 'Workshoptraining'. Doel is het uiteindelijk organiseren van een workshop op het gebied van mediavaardigheden en/of informatievaardigheden. Deze wordt opgezet in opdracht van een echte opdrachtgever. Zo doen de studenten ervaring op met een real life klant met een echt probleem.

We hebben dit jaar 4 projectgroepen verdeeld over 3 opdrachtgevers. Collega Josef Sennekool begeleidt 2 groepen die een workshop informatievaardigheden ontwikkelen voor leerlingen van het Aletta Jacobs College in Hoogezand. Ikzelf begeleidt een groep studenten die een workshop 'zoeken op internet' organiseert voor studenten van de Hanzehogeschool (in opdracht van de Mediatheek van onze school) onder het motto 'Een dikke PLUS voor je informatie skills. De tweede groep is druk bezig met een workshop veilig surfen en veilig chatten voor scholieren van een basisschool in Groningen.

Gezien alle aandacht die veilig internetten en het verbeteren van het zoekgedrag van studenten en scholieren heeft, is een lesthema over media- en informatievaardigheden op de opleiding IDM geen overbodige luxe. Als u belangstelling heeft of iemand weet die wel een workshop kan gebruiken, het thema draait weer in de periode midden november 2009-eind januari 2010.

Kees

Geen opmerkingen: