dinsdag 8 februari 2011

Aftellen voor de CeBIT

Begin maart is het weer zover. Dan wordt in Hannover de CeBIT gehouden. Van 1 t/m 5 maart.

De CeBIT is de grootste beurs van Europa op het gebied van ICT en Business. Ik ben de afgelopen jaren 2 maal een dagje een wezen kijken en was onder de indruk van alles wat je daar te zien krijgt. Op het messeterrein van Hannover zijn een groot aantal hallen volgepropt met bedrijven die interessante toepassingen, software en gadget laten zien. Maar ook universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen die laten zien hoe innovatief ze zijn op het gebied van informatie- en communicatietechnologie.

Op vrijdag 4 maart organiseert de studievereniging KIC een dagtrip voor studenten en -docenten naar de CeBIT in Hannover. Voor studenten van de opleiding IDM een ideale kans om deze interessante beurs te bezoeken. Naast de enorme expositie (als je alles wilt zien heb je 2 dagen nodig) is er ook iedere dag een congres met sprekers uit binnen- en buitenland. Maar ook op de beursvloer vinden minipresentaties plaats.

De touringcar vertrekt om 8.00u bij het Centraal Station Groningen naar Hannover ('s avonds weer terug). De prijs voor het retourtje Hannover inclusief entree voor de beurs is: €20,- voor leden en €22,50 voor niet KIC leden. De trip wordt gesponsord door het bedrijf Hannover Consultancy BV.

Ook studenten en docenten van andere opleidingen binnen de Hanze kunnen mee. Studenten mogen ook hun stagebegeleider meenemen.

Opgeven kan door je naam, adres en telefoonnummer te mailen naar internationale@studieverenigingkic.nl

Kees Westerkamp

1 opmerking:

Robin zei

Wat een leuk initiatief en interessante prijs. Spijtig dat ik aan de Haagse Hogeschool de opleiding IDM volg.

Al vaker het plan gehad met een goede vriend van mij uit de ICT wereld om eens de CEBIT beurs te bezoeken.