maandag 31 januari 2011

Iedereen aan de Web 2.0 !!

Soms lijkt het of heel Nederland op Hyves, Facebook en Twitter zit. Soms gaat het nergens meer over dan alleen over Hyves, Facebook en Twitter. Toch zijn er nog heel wat mensen die niet thuis zijn in de wereld van Web 2.0 en sociale media. Dat zijn niet alleen de digital immigrants! Ook jongeren (de digital natives) vinden niet altijd goed hun weg op de digitale snelweg.

Voor het 4e jaar achtereen verzorgen 2e jaars studenten van de opleiding Informatiedienstverlening en Informatiemanagement ( IDM ) van de Hanzehogeschool Groningen workshops op het gebied van Web 2.0, sociale media en zoeken op het internet. Dit gebeurt in het kader van de lessen Media- en Informatievaardigheden. Tijdens die workshops krijgen de studenten te maken met echte cursisten! Dus geen docenten die zich voordoen als proefkonijn maar echte digital immigrants en digital natives die bijgespijkerd worden over diverse onderwerpen. Zoals weblogs, Twitter, RSS, veilig surfen en geavanceerd zoeken met zoekmachines.

Doel is uiteindelijk om de deelnemers kennis te laten maken met aspecten van Web 2.0 en hoe deze kunnen worden ingepast in de dagelijkse werkzaamheden. Diverse opdrachtgevers hebben al gebruikt gemaakt van de kennis van de IDM-studenten. Zoals het Aletta Jacobs College (Hoogezand), De mediatheek van de Hanzehogeschool Groningen, de Popacademie (Leeuwarden) en basisschool de Vlint (Groningen).

Kees Westerkamp